Farliga Reptiler

När människor bestämmer sig för att köpa reptiler för husdjur, korsar vissa oundvikligen linjen av säkerhet och visdom. Även om det kan tyckas spännande att äga ett husdjur som är skadligt, är det bäst kvar upp till de experter och personer som är utbildade för att bevara vilda djur.
Att underskatta en farlig reptil kan innebära en snabb och säker död för den outbildade och slarviga husdjursägaren. Men om du är fast besluten att äga en farlig reptil, åtminstone se till att du är medveten om alla möjliga säkerhetsåtgärder. Var fullt informerad om vilka åtgärder som ska vidtas om du skadar dig från kontakt med ditt husdjur.

Mer om detta hittar du på Reptil.se

Ett husdjur kan skada en ägare av flera skäl. En reptil har instinkter som är inavlade. Om du gör misstaget att lukta som mat, riskerar du att misstas för mat. Det finns också risken att undermatar din reptil och få dem att slå ut i desperation från svält. Om du skrämmer reptilen, kommer du sannolikt att skadas. Om reptilen är skadad eller sjuk kan smärtan få dem att slå ut. Även om det är lätt att vilja skylla på reptilen, måste du ta hänsyn till orsakerna som det kan ha valt att bita, skrapa eller på annat sätt skada någon.
Försummelse att hålla buret, terrariet eller annat hölje säkert hela tiden är avgörande för din säkerhet och för reptilens säkerhet.
Vissa ormar har tänder, vissa har giftiga fångar, och vissa har förträngning att använda som vapen. Vad som än är fallet kan du vara säker på att det kommer att vara smärtsamt för mottagaren. Vipers och skallerormar är två farliga ormar som använder sina giftiga huggtänder för att injicera gift i sitt byte eller angripare. Vipers kan växa så länge som 6 fot och behöver inte dagsljus för att attackera. Groparna mellan ögonen och näsborrarna varnar dem för sitt byte. En vackert farlig reptil, den gyllene ögonfrans viper är en ljus citrongul färg.
Ormar är inte de enda farliga reptilerna, och de är inte de enda farliga reptilerna som valts för husdjur. Krokodiler och caymans är också stora rovdjur. De låser fast på sitt byte med sina många tänder och kraftfulla käkar, och sedan drar de större offren under vattnet för att drunkna dem. Krokodiler har varit kända för att sluka ormar för godsaker!
Amerikanska alligatorer kan ses i många museer eller djurparker, bor i utställningar. Välkänt i den djupa södra Louisiana, de är inte bara rovdjur utan också jagas för mat och skäras upp i prydnadssaker som säljs till turister.
Alligatorn döljer sig som en logg i träskvatten och kamoufleras mycket bra. De bor i träsk och bayous från Texas till North Carolina. Florida har ett överflöd av inlandsvatten som ger en perfekt livsmiljö för dessa reptiler. Deras kost av fisk, fåglar och små djur tillsammans med deras storlek och onda möjligheter gör dem ovälkomna för de flesta som sällskapsdjur material. Deras livsmiljö är svårt att skapa också.
Du kan se skillnaden i krokodiler och alligatorer genom formen av deras snouts och hur tänderna ligger när käftarna är stängda. Alligatorn kan dölja sina tänder i munnen medan krokodilen inte är.