IPTV-servrar

Sätten att titta på tv har utvecklats över tiden, först var de lokala luftkanalerna mest använda och diffusa sätt att sända, sedan kom kabelföretag som kommer till hemmet via en koaxialkabel, för att slutligen popularisera satellit-TV med en antenn och en dekoder utöka utbudet av kanaler.

Sanningen är att med ökningen av internetanslutningshastigheterna har multiplicerat, har kostnaderna minskat, och idag kan du göra nästan vad som helst via nätverket. Därför kommer vi från den här artikeln att introducera dig till ämnet IPTV, vi kommer att känna till sitt koncept, vad de är för, typer av IPTV-anslutningar samt IPTV-servrar.

Vad är IPTV?

Efter den utveckling som hade TV: n och medierna i allmänhet, med den nya nya tekniken, var det oundvikligt att nästa naturliga steg ut för att strömma Internet-TV och så föddes begreppet IPTV, vilket i grunden betyder TV över ett TCP / IP-nätverk som en distributionskanal, dvs. internet, är en teknik som lovade mycket men i praktiken föll lite i missbruk, åtminstone kommersiellt och lagligt.

Först trodde man att IPTV kommer att anlända via samma Internetanslutning och att det hade reserverat en procentandel av bandbredden för att säkerställa kvalitet, underförstått att IPTV-leverantören var samma Internetleverantör redan är en komplex implementering och att mycket få leverantörer kan garantera både för tekniska problem, nätverksomfattning och för kostnadsfrågor.

En anslutning IPTV är en delad anslutning där den är uppdelad i två delar, en av dem från TV-sändningar och den andra för normala data, såsom webbsidor, foton, videor, etc, anslutningen är uppdelad, där TV bokar en 30% eller 40% av bandbredden för TV den andra för navigering.

Detta har fördelen att säkerställa kvalitet genom att alltid ha tillräckligt med bandbredd för internetöverföring, oavsett hur upptagen den del som är avsedd för navigering påverkar inte kvaliteten på videon, det har nackdelen att när du inte använder TV: n kan den delen av bandbredden inte användas för navigering.

Det finns IPTV leverantörer som inte är Internet-anslutning leverantörer kan inte reservera en del av bandbredden och därför videokvaliteten kan vara mycket varierande på grund av överbelastning nätverk samt otillräcklig bandbredd.
IPTV vs OTT servrar

Medan Netflix, Amazon eller HBO också anländer av IP vad skillnaden är att på dessa plattformar du väljer innehåll för att visa på begäran, indirekt du väljer en viss fil som lagras på en server i månader eller år medan IPTV är en videoström som inte finns i filform.

I en streamingportal som Netflix visas innehållet från början medan i IPTV är när du ställer in överföringen att kunna koppla ett program som redan startat och det är inte möjligt att gå tillbaka till en punkt tidigare än när du ställer in.

På OTT innehållet har en fast varaktighet, medan på IPTV överföringen är kontinuerlig och varar tills det beslutas att skära eller stänga överföringen, i streaming när det slutar ett kapitel i en serie kommer automatiskt att följa en annan utan att göra något men tekniskt en ny fil laddas ner skiljer sig från föregående kapitel.

Tuning OTT är som att ställa in en traditionell TV-eller radiokanal medan OTT är on-demand-innehåll som att gå till en Videoklubb på åttiotalet och nittiotalet.

Andra användningar av IPTV boxar

När man talar om kanaler, den vanligaste är att tänka på traditionella marknadsföringskanaler som erbjuder en uppsättning schema, kanaler, Filmer, Serier, underhållning och variation, men IPTV tillåter låg kostnad för att kunna överföra icke-kommersiellt innehåll eller alternativt innehåll till både offentliga och privata.

Under denna teknik kan de vara mycket användbara, inte bara för affärsbruk utan även för personligt bruk, av allmänt intresse som du vill sprida.

Till exempel, vissa användningsområden som kan ges till IPTV-servrar är för levande överföring av övervakningskameror, mycket vanligt i städer för att se trafik i vissa områden, i stora parker och grönområden eller ens titta på havet, många lider samråd olika kameror för att se surfa och bestämma vilken strand att gå.

Det är också vanligt att kamerorna filmar händelser av naturen som fågelbon, som fallet med en art som kallas svart gam, det är en monogam fågel, att varje år återvänder till samma bo med samma par, lägger ett enda ägg och inkuberar både i ca 55 dagar och stannar där tills den lilla lär sig att flyga, där installerade de en kamera där varje år händelsen överförs av IPTV, det är bara ett exotiskt exempel på överföring som aldrig kommer att hittas bland de traditionella kommersiella kanalerna.

En naturlig händelse som också sänds av IPTV är norrskenet, en fascinerande händelse som bara kan ses nära Nordpolen (i söder är södra ljus) och gör det möjligt att njuta av åtminstone i video den händelsen till människor från andra breddgrader.
Hur IPTV-servrar fungerar

Tjänsten, IPTV är ansvarig för att ta ljudsignalen och video till exempel en videoinspelning installerad på datorn och koda den signalen till olika videoformat, beroende på konfigurationen av tjänsten videon och kapaciteten hos CPU (eller GPU) kodas samtidigt i olika videoformat och olika egenskaper för att kunna betjäna videon till ett brett utbud av kunder och videospelare med olika funktioner och anslutningskvalitet.

Omkodning avser processen att konvertera ett givet digitalt format till ett annat format, denna konvertering eller omkodning av format kan vara med förlust av kvalitet eller inte, kvalitetsförlusten kan vara resultatet av att byta till ett lägre kvalitetsformat eller kan vara avsiktligt att minska mängden data.

Den mottagna videon kan till exempel vara av mycket hög kvalitet och skulle innebära att överföringen är mycket dyr när det gäller bandbredd, så det är lämpligt att minska kvaliteten på ett rimligt sätt för att spara data och kunna vidarebefordra till ett större antal användare.

IPTV-servrar erbjuder också möjlighet att koda till flera format samtidigt, till exempel att erbjuda i samma video i SD, HD och 4K beroende på spelarenheterna och användarnas kvalitetspreferenser.

Ingångssignalen kan vara från mycket olika källor, det kan vara kabel-TV-signal, satellit eller DTT, sluten krets-TV (övervakningskameror) eller någon enhet videospelare som DVD eller till och med gamla VHS, om videokällan kan vara fysiskt ansluten till serverdatorn, kan IPTV-tjänsten relä över nätverket .
Installera Tvheadend IPTV-servern

Det finns många tjänster för överföring av IPTV, vi valde att tvheadend populära open source-projekt på grund av det stora antal format och video-källor som DVB-S, DVB-S2, DVB-C, DVB-T, ATSC, ISDB-T, IPTV, SATELLIT/IP och HDHomeRun bland andra samt förmågan att tjäna video till ett brett spektrum av aktörer, enheter och system.

Installationen i Debian är mycket enkel, i andra system är att simulera bara leta efter beroenden för varje system, det första är att öppna en konsol och gå som root: