Vaping

High School huvudmän i Vape.se arbetar för att hålla barnen från vaping, genomföra anti-vaping program runt sina campus och även integrera anti-vaping meddelanden i läroplanen. Men de säger att problemet växer, och i vissa fall förvärras eftersom många studenter och även vissa föräldrar inte förstå hur verkligt farlig praxis är.

Huvudmän Kelly Holt, John Palombo och Kai Bouchard av Dawson High, Pearland hög och Turner college & karriär hög, respektive, alla talade vid en nyligen skolstyrelse rådhuset om de utmaningar de möter på sina campus när det gäller att hålla barnen från vaping.

“För barn idag, det är den coola sak att göra, och de är i en ålder där de inte oroa sig för något,” Holt sa. “Men detta är ett beroende, och när de är beroende de ibland inte ens kan få igenom skoldagen utan vaping.”

Att göra sitt jobb hårdare, sade hon, är några föräldrars attityder när de är informerade sina barn fångades vaping i skolan. “De kommer att säga,” Ja, det är bättre än att röka. ‘ “

Dr. Sandeep Gupta, en pulmonell och kritisk vård specialist på Memorial Hermann Southeast Hospital, deltog i stadshuset. Han sa en sådan vårdslös attityd om de negativa effekterna av vaping är fel. Han sa vaping kan sannolikt orsaka “Akut lungskada” lämnar människor andfåddhet, på respiratorer, med blodfyllda lungor och, i vissa fall, döda. Han sa att han har sett två till tre liknande fall med patienter bara under den senaste månaden.

“Detta är mycket allvarligt,” Dr Gupta sa, lägga till problemet förvärras eftersom, ofta, vaping enheter inkluderar THC, eller tetrahydrocannabinol-den kemikalie som orsakar de flesta av marijuana psykologiska effekter-eller förångning oljor, som han sa är särskilt skadligt för lungorna.

Rektorer enades de inte ofta ser problem med marijuana på Campus längre, men de har ingen tvekan THC är gömd i vissa vaping enheter.

“Weed har inte gått bort; (metoden för att röka det) har förändrats, säger Holt.

Dessutom producerar många vaping-enheter inte rök, de har ofta fruktiga smaker och luktar eller ser ut som vardagliga föremål, vilket gör det svårare att upptäcka någon som nyligen har använt.

Detta gör det svårt för oss att sålla ut användarna, säger Turner Principal Bouchard.

Pearland hög rektor Palombo instämmde. “Det är en motvind just nu.”

Trots svårigheterna, sade Holt hon och hennes kolleger High School huvudmän är “aggressivt försöker få ordet ut” om farorna med vaping.

De har börjat använda engelska klasser för att ingjuta anti-vaping budskapet, med barnen skriva övertygande uppsatser till sina syskon om varför de inte borde vape. Holt sade eleverna är skyldiga att skriva dessa typer av uppsatser när de sitter för statliga standardiserade tester så integrationen vettigt och stärker undervisningen. De har också gängade studenter att skapa anti-vaping affischer som sedan hängde i hela skolan samt att ha barn titta på videor om vaping och sedan diskutera vad de lärt sig.

“Vi binder det till läroplanen så mycket vi kan,” Bouchard sa.

Det har också funnits möjligheter för föräldrar att utbilda sig om vaping, särskilt hur lätt det är för barn att dölja sin användning. Ett verktyg som skolorna har börjat använda är en mock inrättas av en ryggsäck eller ett barns rum kallas “gömd i klartext sikte.” Syftet är att lära föräldrarna att upptäcka vaping, drog-eller alkohol tillbehör som kan vara rätt under näsan men oigenkännlig vid första anblicken.

Holt sade att hon tror att skolorna ansträngningar börjar göra en effekt.

“Fler och fler barn kommer in och rapporterar sina vänner anonymt eftersom de är oroliga för dem vaping, sade hon.”

Dr Gupta sade utbilda studenter är nyckeln till att hjälpa dem att sluta vaping eller aldrig starta, oavsett hur svårt det är för dem att förstå.

“Det är svårt för dem att få det. Deras frontalloberna håller fortfarande på att utvecklas “, säger han. “Men när de får det, de kommer önska att de inte hade gjort det.”