Vad är nikotinsalter?

Vi behöver veta att nikotin är ett kraftfullt stimulansmedel som finns i tobak (och andra naturprodukter som peppar eller blomkål).

Fram till nyligen var “fritt baserad” nikotin (vilket är vad vi vet i E-vätskor eller när vi gör alkemi) den enda typen av nikotin som användes för vaping. Men nu finns det en annan modalitet för E-vätskor. Här är exempel: Nasty Shisha, Nitros Cold Brew e-juice, Ossem, Pacha Mama, Porn Series Ejuice, Riot Squad, SadBoy, Savage & Senses.

Nikotinsalt är hur nikotin finns i alla tobaksblad. Det är inte rent som nikotin vi kan hitta i E-vätskor, eftersom det vanligtvis blandas med andra organiska föreningar.

Nikotinsalter består inte bara av tobaksblad, men förenas av bindningar av organiska molekyler. Namnet det tar emot kommer från den kemiska föreningen (syra + bas).

Vad är nikotinsalter?

I huvudsak består nikotinsalter av exakt samma nikotin som finns i sitt naturliga tillstånd inom tobaksbladet. Om denna form av nikotin tillsätts till vätskan vi avdunstar, skulle vi behöva vape det vid extremt höga temperaturer för att nikotinlösningen ska vara effektiv, och det skulle fortfarande inte vara så lätt att absorbera (biotillgänglig) som fritt baserad nikotin.

På samma sätt, som den fria basen, behöver salterna också vissa modifieringar. Nyckeln här är bensoesyra (det sänker pH-nivåerna av nikotin, vilket minskar alkaliniteten i processen. Slutresultatet är en mycket smidigare vaping erfarenhet).

Fördel

Tillfredsställelse: det kan tillfredsställa dig mer dessa önskan att röka.

Mjukare: nikotin hit är mjukare, mer simulera till traditionell cigarett.

Mindre påverkan på smak: nikotinsalter har nästan ingen effekt på e-vätskans smak, vilket leder till en rikare, smakligare och roligare vapingupplevelse. Här har du bra e-cigg butiker: Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, dk.vape.se & Jooz.se.

Billigare: det är billigare än att köpa en första gången Mod.
Är nikotinsalter rätt för dig?

Det är där saker blir tuffa, och bara du kommer att veta svaret. Så, när du bestämmer vad du ska göra, fråga dig själv följande frågor:

  • Är jag en stor rökare (en eller flera förpackningar om dagen)?
  • Vill jag ha en mer genuin rökupplevelse, eller letar jag efter något nytt?
  • Vill jag ha mjuk ånga och hög nikotin? Behöver jag en starkare eller mer subtil nikotin ” https://vape.se/” (Hum)?
  • Är diskretion viktigt eller är massiva moln min grej?
  • Hur mycket pengar vill jag spendera från början?

Det här är bara riktlinjer. Börja med en liten enhet och använda nikotinsalter är ett bra alternativ, du kommer alltid att ha möjlighet att byta till en Mod när du vill.

Den säkraste insatsen för att se vad som är bäst för dig är att gå till en specialiserad vaping butik där de kommer att råda dig vilket är det bästa alternativet för ditt fall.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.