Starta och odla ett nystartat företag och tjäna pengar

Drömmer du om att driva ditt eget företag en dag? Bygga och skala en ung, hög tillväxt företag, medan överlägset det svåraste sättet att tjäna pengar på nätet, är utan tvekan den med störst tillväxtpotential.

Från och med tredje kvartalet 2017 hade riskkapitalföretag investerat mer än 61 miljarder dollar i nästan 6 000 nystartade företag enbart i USA.

Det finns pengar i luften, och om du lyckas skapa en onlinetjänst, verktyg eller marknadsplats som möter ett växande behov på marknaden, kan du vara på väg att skapa en mycket värdefull verksamhet. Det kommer dock utan tvekan att kräva mycket tid, ansträngning och ekonomiska resurser.

Till skillnad från många andra företag som vi kommer att täcka står grundarna av nystartade företag inför ett stort antal variabler och hinder som kan hindra deras framgång och tjäna pengar.

Å ena sidan vill du ha en hög erfarenhet inom branschen där din start kommer att fungera. Detta innebär fördjupad kunskap om dina kunder, de problem de står inför och en uppfattning om de potentiella lösningar som de kommer att vara villiga att betala för. Detta är det minsta du behöver för att komma igång att tjäna pengar.

Efteråt måste du bekanta dig med andra stora aktörer i rymden som kan vara bra partners eller förvärvsmöjligheter, samt en intim kunskap om hur man får finansiering, marknadsföra din produkt för att tjäna pengar snabbt, hyra och hantera den bästa talangen och hålla dig ekonomiskt flytande.